Trail Of Flowers - Sierra Ferrell (Rounder; 2024) 


Album van de maand juli 2024


Ze komt uit Charleston, West- Virginia en telt inmiddels 35 lentes: Sierra Ferrell.   En ze heeft best al een lange weg afgelegd om te komen waar ze nu is. Dat zal niet altijd soepel verlopen zijn. Ferrell groeide onder de vleugels van haar moeder op in een armlastige omgeving en ‘vloog’ al op haar zestiende de wijde wereld in. Stond op straathoeken om te doen wat ze wilde doen: muziek maken. 

En recent verscheen haar 2de album op een label: Trail Of Flowers. En deze opvolger van Long Time Coming (2021) bevestigt haar talent. Eigenlijk was dat al eerder bekend, want met de twee albums voor haar labeldebuut in 2021, de in eigen beheer uitgegeven albums Pretty Magic Spell (2018) en Washington At Sea (2019), toonde zij wel degelijk al haar kwaliteiten.
Op Long Time Coming kwam dat alles samen en met haar nieuwste bouwt zij dat verder uit. Trail Of Tears ligt dan ook zeker in het verlengde van haar eerdere werk, maar bevat toch ook wel weer wat andere invloeden. Storend? Geenzins. En dat de vele filmpjes op YouTube een vrij extravagante jongedame laat zien ook niet. Sierra Ferrell is namelijk veel meer dan een opvallende verschijning; ze kan namelijk zingen en beheerst haar instrumenten dan ook nog eens..

 
 En niet onbelangrijk: ze heeft een vlotte pen met songs over alles wat het leven mooi én lastig maakt. Ja, soms geschreven samen met derden (Melody Walker; Lindsay Lou), maar Ferrell toont ook in haar songwriting absoluut een hoge mate van eigenheid. En dat zij bij live- optredens (check YouTube!) met ogenschijnlijk speels gemak ook songs van anderen (Beatles; Neil Young; Gram Parsons e.a.) naar haar hand zet, het tekent hooguit haar veelzijdigheid

Die veelzijdigheid komt dus ook op Trail Of Flowers tot uiting. Vanaf opener American Dreaming -via het aanstekelijke, gejaagde Fox Hunt, het breekbare Wish You Well, de murdersong Rosemary tot aan het afsluitende No Letter-, Sierra Ferrell overtuigt twaalf tracks lang op dit door Eddie Spear en co- producer Gary Paczosa geproduceerde album. Met steun van onder anderen Chris Scruggs; Lukas Nelson; Billy Contreras (The Black Lillies) én haar -min of meer- ‘vaste’ (live)-begeleiders Geoff Saunders (bass; acoustic guitar); Oliver Bates Craven (fiddle; acoustic guitar) en Joshua Rilko (mandolin) levert deze kleine ‘opdonder’ dan ook een top- album af.


Leo Kattestaart


 
 
 
 
E-mailen
Map
Info